:: Jagodina
:: Ćuprija
:: Paraćin
 
  :: Početna
  :: Kontakt
  :: Vreme
  :: Na današnji dan
  :: Kursna lista
  :: Horoskop
 
  :: Knjiga gostiju
  :: Pošaljite čestitku
  :: Preporučite nas
  :: Online časopisi
  :: Online igrice
  :: Online psiholog
  :: Sve vrste bolesti
  :: Kalendar svetskih dana
  :: Zanimljive poruke
  :: Zanimljivi linkovi
  :: Sva srpska imena
  :: Vicevi - humor
  :: Sanovnik - snovi
  :: Grupni Popusti - Akcije
  :: Slike poznatih ličnosti
  :: Stanovnici zemlje
  :: Šta sve treba jesti
  :: Tačno atomsko vreme
  :: Poslednji zemljotresi
  :: Srbi u svetu
  :: SOS telefoni
  :: Kraj interneta

 - Aforizam Dana -

Da li ste čuli za novu promociju jela u restoranu ''R CLUB'' u Jagodini ?

  Jesam
  Nisam


Rezultati
  :: O nama
  :: Saradnici
  :: Cenovnik usluga
  :: Linkovi
  :: Internet zarada
Klikni gore. Srećno
  :: Banke
  :: Ambasade
  :: Air Serbia
  :: Pozivni brojevi SRBI.
  :: Razdaljine
  :: Gradovi Srbije
  :: Linkovi poznatih

Dodajte autentik u favorites, trebaće Vam !

Vesti - Jagodina

Mesec: Godina:

 

Završeni Dani komedije u Jagodini, dodeljene nagrade

Dodelom nagrada i čitanjem poruke koju je povodom Svetskog dana pozorišta, 27.marta, poslao u svet glumac, pisac i reditelj iz Velike Britanije Sajmon Mekbarni, večeras je završen 47. festival Dani komedije u Jagodini.

 

news imagePredstava Pozorišta "Boško Buha" iz Beograda "Florentinski šešir", proglašena je za najbolju predstavu na ovogodišnjem festivalu, odlukom i žirija i publike. "Florentinski šešir" po tekstu Ežen Labiš i u režiji Darijana Mihajlovića je kao najbolja predstava, odlukom žirija, dobila nagradu "Mija Aleksić", a odlukom publike, kao najsmešnija predstava, dobila je nagradu "Miodrag Petrović Čkalja" i statuetu "Jovanča Micić". Publika je ovu predstavu ocenila prosečnom ocenom 4,80.

Kako je rekao predsednik žirija reditelj Nikola Zavišić, "ova razigrana, ritmički precizna predstava sa nekoliko izuzetnih glumačkih ostvarenja izdvojila se od ostalih na festivalu prvenstveno zbog doslednog tretmana žanra kojim se bavi, čistog i jasno izvedenog vodvilja".

"Florentinski šešir" je usklađen u svim segmentima glumačke igre koja podrazumeva spoj pevanja, plesa i telesne stilizacije izvedene kroz pokret, sa nizom gegova i duhovitih obrta, a sve u izuzetno brzom tempu koji dovodi likove i situacije do usijanja svog komičkog potencijala", rekao je Zavišić.

Statuetu "Ćuran" za najbolju režiju žiri je dodelio Andrašu Urbanu za predstavu "Sumnjivo lice" u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu. Tri ravnopravne nagrade i statuete "Ćuran" za najbolja glumačka ostvarenja dobili su Milan Čučilović za ulogu Duška u predstavi "Moj deda je aut", u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, Goran Jevtić za ulogu Nonankura u predstavi "Florentinski šešir", Dejan Lutkić za ulogu Fadinara u istoj predstavi.

Lutkić je, primajući statuetu "Ćuran" rekao "teška je ovo ćurka, ali je i težak put dok se dođe do nje". On je poručio publici da čuvaju festival koji traje već 47 godina.

"Zahvaljujem vam se što ste divna publika, zahvaljujem se žiriju i što bi rekao moj kolega Vojin Ćetković – sada će valjda konačno da te prime na glumu", rekao je Lutkić.

Nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst izveden na festivalu dodeljena je Miroslavu Momčiloviću za predstavu "Smrt čoveka na Balkanu" u izvođenju Narodnog pozorišta u Kikindi. Nagradu "Nikola Milić" za najbolju epizodnu ulogu dobio je Nikola Vujović za ulogu Žike u predstavi "Sumnjivo lice" u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu. Nagrada za najbolju mladu glumicu dodeljena je Suzani Lukić za ulogu Marice u predstavi "Sumnjivo lice" i ulogu Jelene u predstavi "Moj deda je aut".

Nagradu za najboljeg mladog glumca dobio je Uroš Jovčić za ulogu Bobena u predstavi "Florentinski šešir". Nagradu za kostimografiju dobila je Ivana Vasić za predstavu "Florentinski šešir", dok je žiri odlučio da se ne dodeli nagrada za scenografiju.

Žiri je dodelio i specijalnu nagradu za autorsku muziku u predstavi "Sumnjivo lice" u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu Ireni Popović Dragović. U žiriju su bili pozorišni reditelj Nikola Zavišić, glumac Srđan Aleksić u ime grada domaćina i urednica u redakciji kulture RTS-a Olivera Milošević. Selektor ovogodišnjeg festivala bila je teatrolog Ana Tasić.

Dobitnik ovogodišnje nagrade za životno delo "Zlatni ćuran" je glumac Predrag Ejdus koji je svečano otvorio festival 20. marta.

U čast svih nagrađenih odigrana je predstava "Šampioni" po tekstu Ivana Velisavljevića, a po motivima komada Džejsona Milera "That championship season" 1973.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i Skupština grada Jagodine.

Izvor: link


Arhiva vesti...


Restoran R Club Jagodina
jagodina smestaj apartmani jagodina cene prenocista jagodinasmestaj.rs
Dobitan Siguran Tiket Dana Sms Srbija
SMS Postani Zavodnik Zavodnica Srbija
Igraonica Jagodina
Najveci EX-Yu online multiplayer community igrice zabava


 - Moto Dana -


Sva prava zadržana Agencija 'Autentik'  - 064/13-09-129  -  office@autentik.net  -  10h - 15h

Saznajte šta Vas čeka u budućnosti.
Postavite pitanje astrologu - UŽIVO!


Pošaljite SMS sa tekstom AUT pa vaše ime na broj 4345 i dobićete odgovor astrologa.
Nakon toga, u sledećoj poruci, izaberite da li želite:

- Horoskop (SMS sa tekstom HOROSKOP na 4345)
- Tarot (SMS sa tekstom TAROT na 4345)
- Numerologiju (SMS sa tekstom NUMER na 4345)
- Natalnu kartu (SMS sa tekstom NATAL na 4345)
- Sanovnik (SMS sa tekstom SNOVI na 4345)

Važi za sve mreže u Srbiji.

Cena poruke je iskazana sa PDV-om -   MTS: 44.64 din, Telenor: 45,6 din, VIP: 42 din

Objašnjenje kako ovaj servis funkcioniše


- Astro Dijeta (SMS sa tekstom NDIJETA datum, vreme i mesto rođenja na 1246). Cena poruke je iskazana sa PDV-om -   MTS, Telenor, VIP: 183.60 din/sms
- Siguran Tiket (Saznajte prvi za mečeve na koje se kladi čitav svet !!!) POŠALJI: AUT na 5886. Cena poruke je - 24 din.

- Zavodnik (Neka poludi za tobom... Saznaj Tajnu.) POŠALJI: AUT na 5885. Cena poruke je - 116.60 din.

Astro Dijeta Srbija

Autentik Top Lista
velikoprodaja srbija
Popusti Beograd
sve akcije srbija popusti povoljne cene