Autentik.net Portal


:: Jagodina
:: Ćuprija
:: Paraćin
 
  :: Početna
  :: Kontakt
  :: Vreme
  :: Na današnji dan
  :: Kursna lista
  :: Horoskop
 
  :: Knjiga gostiju
  :: Pošaljite čestitku
  :: Online časopisi
  :: Online igrice
  :: Online psiholog
  :: Sve vrste bolesti
  :: Kalendar svetskih dana
  :: Zanimljive poruke
  :: Zanimljivi linkovi
  :: Sva srpska imena
  :: Vicevi - humor
  :: Sanovnik - snovi
  :: Grupni Popusti - Akcije
  :: Slike poznatih ličnosti
  :: Stanovnici zemlje
  :: Šta sve treba jesti
  :: Tačno atomsko vreme
  :: Poslednji zemljotresi
  :: Srbi u svetu
  :: SOS telefoni
  :: Kraj interneta

 - Aforizam Dana -

Da li ste čuli za FRENCH BOX shop (Originalna francuska kozmetika) u Jagodini ?

  Jesam
  Nisam


Rezultati
  :: O nama
  :: Saradnici
  :: Cenovnik usluga
  :: Linkovi
  :: Internet zarada
Klikni gore. Srećno
  :: Banke
  :: Ambasade
  :: Air Serbia
  :: Pozivni brojevi SRBI.
  :: Razdaljine
  :: Gradovi Srbije
  :: Linkovi poznatih

Dodajte autentik u favorites, trebaće Vam !

Vesti - Ćuprija

Mesec: Godina:

 

Rekonstruiše se stadion u Ćupriji, gradi se zapadna tribina - Dve beogradske firme angažovane za izradu projekta

Na stadionu u Ćupriji nedavno su izgrađene atletske staze i južna tribina, a opštinska uprava ima u planu dodatno uređenje, kao i dogradnju zapadne tribine. Posao projektovanja poveren je, nakon sprovedenog tendera kompanijama Urbopolis i Geo ZS iz Beograda, a vrednost ugovora je 3.087.600 dinara.

 

news imageStadion u Ćupriji se nalazi na prostoru urbanističke celine širi centar između ulica Cara Lazara i Đure Jakšića. Na lokaciji postojećeg stadiona nalaze se savremene atletske staze, kao i novoizgrađena južna tribina. Savremena atletska staza je sintetička sertifikovana podloga na asfaltnim i konstruktivnim slojevima sa pripadajućim travnatim terenom za fudbal i atletiku. Lokacija ima kontakt na severnoj strani na glavni ulaz na ulicu Cara Lazara, te celom širinom južne strane kontakt na ulicu Đure Jakšića.

Projektant je dužan da za potrebe izrade projektne dokumentacije izvrši terenski pregled, sva geodetska snimanja, obezbedi izradu overenog katastarsko – topografskog plana.

Cilj izrade projekta je da se obezbede puni uslovi za nesmetano, bezbedno i funkcionalno korišćenje, da se ovaj prostor definiše u skladu sa potrebama sporta, da se oplemeni sadržajno i vizuelno.

Na istočnoj strani stadiona, drugim projektom je predviđena izgradnja atletske dvorane, što neće biti predmet ovog projekta, a ostatak prostora potrebno je parterno urediti. Projektant će imati uvid u tehničku dokumentaciju za planiranu atletsku dvoranu, radi orijentacije slobodnog prostora.

Projektom obuhvatiti izgradnju zapadne tribine sa nadstrešnicom, rešiti koncepciju tribine, kao i podtribinski prostor (prostorije poput mokrog čvora, ostave, prostorije za potrebe stadiona, itd.). Rešiti parterno uređenje, urediti sav slobodan prostor oko i iza tribine. Rekonstruisati ogradu iza zapadne tribine (pripremne radove,neophodna rušenja, eventualne potporne zidove i samo uređenje...).

Objekat koji se nalazi u neposrednoj blizini novoplanirane zapadne tribine predvideti kao objekat za potrebe izložbenog hola u prizemlju, dok na spratu predvideti natkriveni ugostiteljski objekat, i u skladu sa namenom planirati rekonstrukciju objekta. Okvirne dimenzije objekta su 29,0 m x 7,0 m, a ukupna bruto površina oko 203 m2. Objekat je bez odobrenja za gradnju, namena objekta je za sport i fizičku kulturu, javni objekat. Potrebno je prvo ozakoniti objekat, zatim nastaviti dalju proceduru radi pribavljanja Rešenja o građevinskoj dozvoli/ o odobrenju izvođenja radova.

Predvideti rekonstrukciju glavnog ulaza na severnoj strani ka ulici Cara Lazara. Pored rekonstrukcije ograde na severnoj strani potrebno je urediti ostatak slobodnog prostora i predvideti prateće objekte (u smislu kontrole, biletarnice, parking mesta...).

Na južnoj tribini, u središnjem delu podtribinskog prostora potrebno je predvideti mokri čvor. U sklopu južne tribine predvideti i biletarnicu za prodaju karata i deo za obavljanje kontrole pristupa.

Potrebno je razraditi parterno uređenje. Predvideti parking prostor i uređenje slobodne površine oko i iza tribine. Predvideti rekonstrukciju ograde iza južne tribine sa kolskim i pešačkim ulazom (pripremne radove,neophodna rušenja, eventualne potporne zidove i samo uređenje...).

Predvideti automatski zalivni sistem za navodnjavnje fudbalskog terena, kao i osvetljenje stadiona, radi korišćenja stadiona u večernjim terminima. Osvetljenje treba da zadovolji standardne propisane kriterijume potrebne osvetljenosti za različite sportske aktivnosti: trening, fudbalske atletske događaje. Osvetljenje treba da bude energetski efikasno uz korišćenje kvalitetnih projektorskih svetiljki sa energetski efikasnim svetlosnim izvorima.


Arhiva vesti...


Originalna Francuska Kozmetika Online Shop Jagodina Srbija
Jotel Optičke Mreže Jagodina
jagodina smestaj apartmani jagodina cene prenocista jagodinasmestaj.rs
Aktiv Zena Jagodina
Igraonica Jagodina
Najveci EX-Yu online multiplayer community igrice zabava


 - Moto Dana -


Sva prava zadržana Agencija 'Autentik'  -  office@autentik.net  -  10h - 15h

http://www.srednjaskola-svarhangel.edu.rs/
http://www.akademijaoxford.com/
http://www.sudskitumac-srbija.com/
http://www.agent-nekretnine.com/
http://www.oxfordturist.rs/
http://www.generalworks.rs/
http://www.oxford-jagodina.rs/
http://www.institutzastranejezike.edu.rs/
http://www.oxfordwebstudio.com/

http://www.graciamedika.com/
http://www.selidbebeogradprevoz.com/
https://www.felixtravel.rs/
http://www.falcon.rs/
https://www.etaturs.rs/
https://www.detektivskaagencija.net/

http://www.apartmanijagodina.com/
http://www.jagodinasmestaj.net/
http://www.jagodinasobe.net/
http://www.jagodinaprenociste.com/
http://www.hoteljagodina.com/
https://www.hotelsjagodina.com/
https://www.bookingjagodina.com/
Autentik Top Lista
velikoprodaja srbija
Popusti Beograd
sve akcije srbija popusti povoljne cene