Autentik.net Portal


:: Jagodina
:: Ćuprija
:: Paraćin
 
  :: Početna
  :: Kontakt
  :: Vreme
  :: Na današnji dan
  :: Kursna lista
  :: Horoskop
 
  :: Pošaljite čestitku
  :: Online časopisi
  :: Online igrice
  :: Online psiholog
  :: Sve vrste bolesti
  :: Kalendar svetskih dana
  :: Zanimljive poruke
  :: Zanimljivi linkovi
  :: Sva srpska imena
  :: Vicevi - humor
  :: Sanovnik - snovi
  :: Grupni Popusti - Akcije
  :: Slike poznatih ličnosti
  :: Stanovnici zemlje
  :: Šta sve treba jesti
  :: Tačno atomsko vreme
  :: Poslednji zemljotresi
  :: Srbi u svetu
  :: SOS telefoni
  :: Kraj interneta

 - Aforizam Dana -

Da li ste optimista ?

  Jesam
  Nisam


Rezultati
  :: O nama
  :: Saradnici
  :: Cenovnik usluga
  :: Linkovi
  :: Internet zarada
Klikni gore. Srećno
  :: Banke
  :: Ambasade
  :: Air Serbia
  :: Pozivni brojevi SRBI.
  :: Razdaljine
  :: Gradovi Srbije
  :: Linkovi poznatih

Dodajte autentik u favorites, trebaće Vam !

Vesti - Jagodina

Mesec: Godina:

 

Svečano otvorena novosagrađena osnovna škola

*Jagodina Grad*

 

vest slika pomoravljeU najvećem jagodinskom selu Ribaru svečano otvorena novosagrađena osnovna škola 'Ljubiša Urošević', zajednički projekat Evropske Unije i grada Jagodine.

Nova škola koju pohađa 375 đaka, površine 1.116 kvadrata, za početak nove školske godine, rezultat je zajedničke investicije Evropske Unije i grada Jagodine u visini od 550 000 evra, od čega je EU izdvojila 400.000 evra. Preostalih 150.000 evra, koje su uložene u kompletno opremanje nove škole nameštajem i računarima i rekonstrukciju stare,postojeće zgrade u kojoj se sada nalazi kuhinja sa trpezarijom,kabinet za informatiku i stomatološka ordinacija, kao i za uređenje školskog dvorišta,obezbedila je jagodinska lokalna samouprava.Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma izjavio je ovom prilikom da je Jagodina ispunila uslove za ulazak u EU, ne samo vizuelno, već i infrastrukturno, a posebno kada je socijalni program u pitanju. 'Ribare je najveće selo u Jagodini i ima najviše đaka, zbog čega smo odlučili da ovde izgradimo novu školu. Jagodina je ušla u EU pre šest godina i ispunjavamo sve uslove koji su neophodni članstvo za EU, što je ocenjeno i strane velikog broja ambasadora koji su proteklih godina posetili naš grad. To se odnosi na komunalnu infrastrukturu,a posebno na socijalni program koji je bolji i od najrazvijenijih država EU. Očekujem da ove godine EU odredi datum za pregovore i da Srbija sledeće godine postane član te velike porodice i ja sam sigran da je ovo samo početak saradnje između EU i Jagodine. Meštanima ovog sela obećavam da ćemo sledeće godine u oktobru otvoriti ovde, u školskom dvorištu, najveću seosku sportsku halu u Srbiji, jer je ovo selo uvek imalo uspešne sportiste i ovde će se održavati superligaške utakmice u rukometu i košarci, a koristiće je i učenici, kao i građani. Mi ćemo nastaviti da pomažemo građanima, od najstarijih do najmlađih, kao i do sada jer želimo da se građani Jagodine ne razlikuju od građana EU. U ovom trenutku je razlika između EU i Jagodine u zaradama, ali mi se borimo da obezbedimo nova radna mesta. Želim da sledeće godine na ulazu u Jagodinu stoji zastava EU, kao i da stoji na svim graničnim prelazima u Srbiji, jer nam je tamo mesto' naglasio je predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma.

Prvi savetnik i šef sektora za projekte u delegaciji Evropske Unije u Srbiji, Martin Kern, izjavio je ovom prilikom da je ovaj projekat opipljiv primer šta Srbiji donosi i može da donese članstvo u EU. 'Drago mi je da otvaramo novu školu u Ribaru za koju je EU izdvojila donaciju u visini od 400 hiljada evra.. Takođe sam sređan što će sada đaci nastavu pohađati u mnogo boljim uslovima jer je škola klimatizovana, uvedeno je centralno grejanje ,modreno je opremljena, jednom rečju deca i nastavnici imaju nešto što nisu imali pre. Drago mi je da se Jagodinci osećaju Evropljanima i da će evropskih zastava, kako je rekao predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma, biti svuda' rekao je predstavnik Evropske delegacije u Beogradu Martin Kern i dodao da je Evropske Unija do sada finansirala 63 miliona evra za reformu školstva u Srbiji, te da su učenici i studenti budućnost Srbije, a EU snažno podržava obrazovanje. Nakon pozdravnih reči, Marković i Kern su svečano presekli vrpcu, a zatim obišli prostorije škole i đake, koji su ovom prilikom dobili simboličan poklon, olovku, privezak i balon sa znakom Evropske Unije.

Izvor: link


Arhiva vesti...


Jotel Optičke Mreže Jagodina
jagodina smestaj apartmani jagodina cene prenocista jagodinasmestaj.rs
Aktiv Zena Jagodina
Igraonica Jagodina
Najveci EX-Yu online multiplayer community igrice zabava


 - Moto Dana -

Sva prava zadržana Agencija 'Autentik'  -  office@autentik.net  -  10h - 15h
Optimizovano za Mozilla Firefox - Možete da skinete ovde
Povoljnoputovanje.com         Bgautentik.com         Nekonormalan.net         Bglinkovi.com         Raskrsnica.com         Sajtovi.org         Prezentacije.net         Webadresar.net

Gracia Medika
Selidbe Beograd
Felix Travel
Falcon Travel
Eta Turs
Dr Babović
Dakom Style
Nutricionista Beograd
Time Travel
Knjigovodstvo Bonaca
Travel4you
Kombi Prevoz Robe
Detektivska Agencija

Apartmani Jagodina
Jagodina Smeštaj
Jagodina Sobe
Jagodina Prenočište
Hotel Jagodina
Hotels Jagodina Acomodation
Booking Jagodina Acomodation

http://www.srednjaskola-svarhangel.edu.rs/
http://www.akademijaoxford.com/
http://www.agent-nekretnine.com/
http://www.oxford-jagodina.rs/
http://www.institutzastranejezike.edu.rs/
http://www.oxfordwebstudio.com/
https://poslovnikontakt.com/
Otkup Automobila
Budžetske uplate
Temisvar Izlet

Biznis Klub
velikoprodaja srbija
Popusti Beograd
sve akcije srbija popusti povoljne cene
Naissus Niš Poslovni Adresar